Online marketing werk

Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen….

Ken je dat liedje nog? Zoveel te doen? Toontje Lager, 1982. Ik denk eigenlijk niet dat ik het ken uit 1982, maar daarna heb ik het vele malen gehoord. Het liedje schiet regelmatig naar boven als ik deelnemers van mijn programma’s hoor mopperen dat ze het zo druk hebben. Druk zijn hoort natuurlijk helemaal bij deze tijd. Als je het liedje beluistert, zie je dat er sindsdien nogal wat veranderd is. Veel dingen gaan tegenwoordig sneller en efficiënter. We hebben het er echter niet rustiger op gekregen.

Ben jij aan het multitasken?

Tegenwoordig lopen veel ondernemers tegen het probleem aan dat er zoveel te doen is, dat ze het overzicht soms helemaal kwijt zijn. Het lukt niet om juist de dingen die belangrijk zijn, voldoende aandacht te geven. De dagen vliegen voorbij, maar met wat? Multitasken is standaard geworden. En als er ’s avonds eindelijk tijd zouden moeten zijn voor het gezin, sport of vrienden, dan moet je nog werk doen dat is blijven liggen… Een lastige, vicieuze cirkel. Herkenbaar voor je?

Focussen

Als je een succesvol bedrijf wilt hebben, is het belangrijk om je tijd op de juiste manier in te delen. Ik help ondernemers daar graag mee. Door in beeld te brengen wat echt belangrijk is, wat minder belangrijk en wat nog wel even kan wachten, krijg je al veel meer zicht op je taken. Daarnaast zijn er vele handigheidjes te leren om beter en efficiënter om te gaan met bijvoorbeeld je email. Jeroen Engelaar van Proficiency heeft mij daar het een en ander over geleerd.

Wist je eigenlijk dat multitasken heel inefficiënt is? Eten achter de computer, mail checken tijdens een telefoongesprek, twitteren terwijl je met je gezin aan tafel zit. Het zijn allemaal herkenbare multitasks die onbewust veel onrust veroorzaken. En ze zorgen er ook nog voor dat je wordt afgeleid en belangrijke dingen opeens moet afraffelen.

Probeer eens een tijdje om dingen bewust en gefocust te doen. Voor mij werkt het. Misschien voor jou ook?

Minder tijd beschikbaar voor opleiding

Waarom kom ik nu opeens met die tijd en het multitasken? Omdat ik het jammer vind als je je niet bewust bent van alle prikkels die je afleiden van wat echt belangrijk is. Laatst sprak ik tijdens een zichtbaarheidgesprek een hele drukke adviseur. Hij gaf aan dat hij het niet alleen heel erg druk had, maar dat hij ook veel te weinig omzet had. En intussen kreeg hij van zijn vrouw te horen dat hij nu eindelijk eens moest zorgen voor een goed inkomen… Gossie, dat is echt balen zo’n situatie, dat gun je niemand.

Tijdens het gesprek kwam naar voren dat ik hem heel goed zou kunnen helpen met het programma ‘Omzetboost door zichtbaarheid’. Dit is een programma waarbij ik zelfstandige professionals gedurende 6 maanden begeleid naar meer omzet door betere zichtbaarheid. Zo geef ik ze onder meer inzicht in wie hun ideale klant is en vooral hoe ze deze ideale klant het beste kunnen bereiken. Ik leer ze welke marketingtools ze het beste kunnen inzetten, welke marketingstrategie klanten oplevert en hoe je goede prijzen kunt vragen in plaats van het uurtje-factuurtje-principe. Ik help ze met het maken van een marketingpiramide en een marketingkalender. Ik leer ze goede, persoonlijke teksten te schrijven die ze kunnen gebruiken op hun website en in de sociale media. En vooral leer ik ze dat het goed is om zichtbaar te zijn; om te vertellen wie je bent, wat je passie is en waarom je zo goed bent in wat je doet.

De drukke adviseur was enthousiast over deelname aan het programma. ‘Dit is precies wat ik nodig heb’, riep hij. Totdat hij hoorde dat het een programma is dat 6 maanden duurt en waarbij je 6 live-dagen hebt. Toen haakte hij af, want daar had hij echt geen tijd voor, dacht hij. Gelukkig heb ik hem toch weten te overtuigen dat dit programma echt de juiste oplossing voor hem zou gaan brengen. En als het niet beviel mocht hij na de eerste dag stoppen. Gelukkig is hij niet gestopt en gaat het nu een stuk beter met zijn omzet.

Ben je ook geïnteresseerd in een omzetboost? Neem dan gerust contact met me op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation