Als je zichtbaar bent met de juiste zoekwoorden word je eerder gevonden

Gebruik je wel de juiste woorden?

Heb je wel eens uitgezocht welke woorden jouw klanten gebruiken als ze op zoek gaan naar jouw dienst of product? Ondernemers zeggen vaak ‘ik wil op nummer 1 staan in Google’. Okay… maar bij welke zoekopdracht wil je op nummer 1 staan? Want je kan niet bovenaan staan met ‘alles’, tenzij je iets doet wat niemand anders op de wereld doet en dat is waarschijnlijk niet zo, toch?

Zorg dat je gevonden wordt op de juiste zoekwoorden

Potentiële klanten weten vaak niet dat jíj bestaat. Wel hebben ze een vraag of probleem waar ze een oplossing voor zoeken. Stel: je bent loopbaanbegeleider. Iemand die jouw expertise nodig heeft, googelt dus meestal niet op je naam, maar wel op de woorden loopbaan begeleiding / loopbaan advies / loopbaan coach. Maar het kan ook zijn dat ze zoeken op ‘hoe vind ik een nieuwe baan?’ ‘hoe zorg ik voor een cv waarmee ik kansen maak?’, ‘sollicitatietips’ et cetera.

Hoe kom je achter de juiste zoektermen?

Er zijn een aantal tools die je kunt gebruiken, bijvoorbeeld de zoekwoordenplanner van Google (je hebt hier wel een gratis Google ads account voor nodig). Ook is Google Trends een leuke tool; hiermee kan je ook trends en zoekgedrag per regio zien. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je klant vragen hoe hij/zij bij jou terecht is gekomen en via welke zoekwoorden.

Verwerk deze zoektermen vervolgens in je webteksten, Facebookberichten, LinkedIn-profiel of blog. Dat zal ervoor zorgen dat je eerder zichtbaar wordt als iemand een vraag intypt op Google.

Op nummer 1 komen in Google vergt nog wel wat extra inspanning. Ik vertel je er graag meer over tijdens een telefonisch marketinggesprek. Ik geef dit gesprek maximaal 4x per maand. Geef je hier op.

Veel succes met het achterhalen van de juiste zoekwoorden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation