Spreker Janke Papa in Haarlem

Joehoe! Hier ben ik!….Ben ik zichtbaar???

Mijn doel is om veel zelfstandige professionals, zoals jij, te helpen om beter online zichtbaar te worden. Ik word er altijd zo blij van als ik ondernemers dát zetje kan geven waardoor ze hun online marketing goed kunnen inrichten en hun business gaat groeien. Daar krijg ik energie van. En het is helemaal leuk als je dan ook nog een enthousiaste testimonial krijgt.

Als je goed zichtbaar bent, dan word je gevonden door je potentiële klanten. Het is elke keer weer fijn als je gebeld of gemaild wordt door iemand die jou gevonden heeft. Dat scheelt vele uren acquireren en het is ook heel goed voor je zelfvertrouwen.

Een van de manieren om beter zichtbaar te worden, is het schrijven van een blog en het versturen van een nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt gelezen door een groot aantal mensen op je lijst en die lezers klikken door naar je website om meer informatie te krijgen over een onderwerp. En google laat je website hoger scoren in de zoekresultaten als je regelmatig en veel bezoekers op je website hebt…. Je wordt daardoor dus beter gevonden.

Je lijst laten groeien

Je wilt graag dat je lijst groeit, vooral met mensen die passen in jouw doelgroep. Een van de mogelijkheden om daarvoor te zorgen, is spreken op bepaalde gelegenheden. Zo sprak ik laatst tijdens Inspiration Thursday bij Seats2meet in Haarlem. Het thema was ‘Verleiden op internet’. De bezoekers waren allemaal ondernemers en hoofdzakelijk zelfstandige professionals. Ik vind het altijd super leuk om mijn verhaal te vertellen. Ik kan er wel uren over praten. Ik kreeg echter maar 20 minuten… spannend. Maar het ging goed. Er kwamen veel reacties en toehoorders die met me verder willen praten over online zichtbaarheid voor hun bedrijf. Erg leuk!

Wordt jou wel eens gevraagd of je ergens wilt komen spreken over jouw vakgebied? En vind je het spannend en twijfel je of je het wel moet doen? Ik zeg: probeer het eens. Als je net zo enthousiast bent over je vak als ik, dan gaat het je zeker lukken om je enthousiasme over te brengen op de zaal. Maar voordat je ja zegt, adviseer ik je 2 dingen. 1.: Vraag als wederdienst aan alle toehoorders hun naam en mailadres, om op je lijst te zetten. En 2.: Bied iets aan. Een gratis gesprek, een gratis hand-out, een e-book… iets waar je toehoorders heel blij mee zijn en waarmee je bij ze onder de aandacht blijft.

Ken jij een organisatie, evenement of bijeenkomst waar ze graag een spreker willen hebben die iets vertelt over de kracht van online marketing en/of personal branding? Stel me dan gerust voor. Ik vind het heel leuk om te doen en je helpt me er ook erg mee. Evenementen waar ik aan zit te denken zijn bijvoorbeeld ondernemersverenigingen, winkeliersverenigingen, rotary’s of vrouwennetwerken. Alvast bedankt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation