ideale klant

Weet jij het al?

Weet jij al hoe je beter zichtbaar wordt bij de doelgroep die het beste bij je past? Hoe je expert wordt in de ogen van jouw ideale klant?

Het klinkt zo simpel: zorg dat je zichtbaar bent, anders word je niet gevonden… Maar het ligt in de praktijk meestal een stuk minder eenvoudig.

Dit heeft Adriaan ook ervaren. Adriaan is professional organiser en helpt mensen die door chaos het overzicht missen en daardoor niet goed functioneren. Hij richt zich op verschillende klanten: particulieren die in huis alles kwijt zijn door onoverzichtelijke stapels papieren, werknemers die door het ontbreken van overzicht dingen vergeten, managers die door teveel mails en vergaderingen niet meer weten waar ze moeten beginnen et cetera.

Je merkt het al. Adriaan richt zich op zóveel uiteenlopende mensen dat hij voor geen van hen de specialist is die ze zoeken. Hij werkt heel hard, blogt over van alles en nog wat, maar echt voldoende klanten, dat is nog steeds niet gelukt.

Breng je ideale klant in beeld

Het is heel belangrijk dat je, voordat je begint aan je online zichtbaarheid, goed in beeld hebt wie de klant is op wie jij je richt. Ik heb samen met Adriaan zijn ideale klant in kaart gebracht. Gekeken wie dit is en waar deze behoefte aan heeft.

Daarna hebben we uitgezocht waar deze klant zich (online en offline) bevindt. Ik noem dit ook wel de hangplekken van de klant. Het resultaat is dat hij nu precies weet welke marketingtools hij moet inzetten. Hij bespaart tijd doordat hij zijn ideale klant gericht en specifiek benadert. En hij is beter zichtbaar, als een expert, waardoor zijn agenda lekker vol begint te lopen met afspraken.

Weet jij soms ook niet meer waar of wie je klant is? En vraag je je af welke online marketingtools je moet gebruiken om bij je klant onder de aandacht te komen?

Dan is het programma ‘Omzetboost door zichtbaarheid’ allicht heel geschikt voor je om te volgen. Dit programma bestaat uit een aantal praktijkdagen waarop theorie wordt behandeld, gekoppeld aan concrete oefeningen die je direct kunt implementeren in je bedrijf. Hier lees je meer over dit programma.

 

Ben je nog niet toe aan het volgen van een programma, maar wil je wel graag weten waar je ideale klant is? Ik heb hieronder een aantal grafieken van Marketingfacts gezet. Het geeft mooie inzichten in de sociale media waarop jouw klanten aanwezig zijn.

 

Veel succes met je online zichtbaarheid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation