Focus op jouw onderscheidend vermogen door Personal Branding

Wat doe ik fout?

Zoals je weet, word ik helemaal blij als ik zelfstandige professionals kan leren hoe ze beter zichtbaar kunnen worden voor hun ideale klant. Want als je beter zichtbaar bent, word je beter gevonden. Dan word je benaderd door je potentiële klanten, zonder dat je zelf heel veel uren in acquisitie hoeft te stoppen. En dat is fijn, omdat acquisitie iets is dat de meeste zelfstandigen lastig vinden. En als je online marketing op de juiste manier inzet, is koude acquisitie veelal niet meer nodig.

Ik spreek regelmatig ondernemers die zich hebben opgegeven voor mijn gratis marketinggesprek. Tijdens dit gesprek geef ik een aantal tips die de ondernemer kan toepassen voor betere zichtbaarheid. Wat me opvalt, is dat ik van praktisch elke ondernemer, zowel starters als de meer ervaren, de vraag krijg: ‘wat doe ik fout’?

Veel van deze ondernemers leggen aan me uit dat ze ‘echt alles op het gebied van sociale media al hebben gedaan – maar niets werkt’. Of dat ze zoveel tijd kwijt zijn aan online marketing, dat ze geen tijd meer hebben om hun klanten goed te helpen. Of ze krijgen steeds aanvragen van diensten die helemaal niet bij ze passen, voor dingen die ze liever helemaal niet willen doen. Wat doen ze fout?

Het begint met de basis. Voor elke ondernemer is er een online marketingaanpak die het beste bij deze ondernemer – en, heel belangrijk, ook bij zijn/haar doelgroep – past.

Begin dus niet zomaar met ‘alle sociale media’ inzetten. Grote kans dat het je veel te veel tijd kost en dat het voor jouw bedrijf helemaal geen nut heeft. Niet iedereen hoeft te facebooken, twitteren en instagrammen. Daarnaast demotiveert het nogal als je heel veel tijd in je sociale media steekt en je vervolgens geen resultaat ziet. Hierdoor stoppen veel ondernemers ook weer redelijk snel. Té snel. Voordat je een goed resultaat ziet van je online marketing, moet je wel even een paar maandjes doorzetten. Maar vooral heel belangrijk is, dat jij zelf precies weet wat je graag doet en voor wie je dat doet. En elke keer valt me weer op dat dit juist het meest lastige is. Want wij ondernemers vinden vaak heel veel verschillende dingen leuk om te doen en je wilt natuurlijk iedereen zien te bereiken. Want stel je voor dat iemand voor een dienst naar je collega gaat omdat hij niet wist dat jij het ook kon… Je wilt dus alles zijn voor iedereen maar bereikt het tegenovergestelde: online ben je niets voor niemand…

Je zult dus moeten focussen. Focussen op dat wat jij het allerliefste doet voor die doelgroep die het beste bij je past. Pas dan word je herkend. En wees nou eerlijk: als je het zelf al niet zo goed weet, hoe moet iemand anders zich dan door jou aangesproken voelen?

Herken je dit? Ken je misschien zelfstandige trainers, coaches of consultants die hiermee worstelen? Of worstel je hier zelf mee en heb jij ook het gevoel dat je ‘iets fout doet’? Wil je leren hoe je beter zichtbaar kunt worden, zodat klanten zich aangetrokken voelen tot jou en jou gaan benaderen?

Ik leer het je tijdens het programma ‘omzetboost door zichtbaarheid’.

Wil je direct al een paar stappen zetten? Geef je dan op voor een telefonisch marketinggesprek. Tijdens dit gratis gesprek luister ik naar je verhaal en geef je een aantal concrete tips die je direct kunt toepassen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation