Klanten bellen jou als je zichtbaar bent als expert

5 tips hoe je voldoende klanten krijgt

Ik hoor regelmatig van zelfstandig professionals dat ze het knap lastig vinden om voldoende klanten te krijgen. Ze zijn uren aan het acquireren, worden sporadisch uitgenodigd voor een gesprek en daar rolt dan een enkele keer een opdracht uit. Ze vragen zich af hoe het kan dat hun inspanningen niet meer werk opleveren. Er zijn echter ook zelfstandigen die nauwelijks tijd aan acquisitie besteden en toch voldoende klanten hebben. Hoe kan dit?

Er zijn verschillende oorzaken aan te geven waarom het de ene ondernemer wel lukt om klanten binnen te halen en de andere niet. De onderstaande vijf tips haken hierop in en vergroten jouw kans van slagen:

1: Laat duidelijk zien wie je bent. Zet jezelf als ‘merk’ in de markt zodat je potentiële klanten zien wat jou onderscheidt van andere aanbieders in je branche en welke toegevoegde waarde jij levert.

2: Focus op dat waar je het allerbeste in bent (of het allerliefste doet). Begin eens met het wegstrepen van diensten die je alleen maar noemt omdat je bang bent dat je anders misschien een klant zult missen. Experts zijn aantrekkelijker dan generalisten.

3: Maak zichtbaar wat je echt belangrijk vindt. Als je toont waarvoor je staat en je hebt een duidelijke visie, dan word je aantrekkelijk voor je omgeving. Je weet immers waarover je praat. Je kennis wordt duidelijk. Hierdoor trek je op een natuurlijke wijze klanten aan.

4: Stel scherp op één type klant. Als jij expert bent voor de problemen van die specifieke groep klanten, dan voelen zij zich helemaal begrepen en kiezen ze sneller voor jou.

5: Spiegel je niet aan je concullega‘s. Te vaak maak ik mee dat iemand niet doet wat hij/zij het liefste doet omdat er een krachtige concurrent is. Maar concurrentie houdt je scherp. En echt, als jij helemaal jezelf bent, dan komen de klanten naar jou toe die het best bij jou passen.

Wanneer je deze punten verwerkt in al je uitingen, dan trek je vanzelf meer klanten aan. Dus richt je hierop met de teksten op je website, in je sociale media, maar ook als je gaat netwerken, als je foto’s laat maken, als je gaat bloggen of vloggen. Altijd en overal.

Wil jij meer weten over het beter zichtbaar worden voor je klant?

Geef je dan op voor een gratis telefonisch marketinggesprek. Tijdens dit persoonlijke adviesgesprek van 30–45 minuten gaan we in op jouw situatie. Ik stel vragen om te achterhalen wat je nodig hebt. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je doelen en je behoeftes en wat is ervoor nodig om dat te bereiken? Je krijgt adviezen en concrete tips om direct aan de slag te kunnen met je online marketing voor betere zichtbaarheid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation