Know like trust factor

Hoe zorg jij ervoor dat klanten je vertrouwen als expert voor hun problemen?

Bij online marketing gaat het in eerste instantie om ‘To know, to like en to trust’. Vooral het laatste stapje, het opbouwen van vertrouwen, is een stap die veel zelfstandige professionals nog achterwege laten. Dat is zonde.

Ik leg je graag de basisstappen van online marketing uit.

To know:
Als je doelgroep niet weet dat je bestaat, word je niet zo maar gevonden. Je moet dus goed laten zien dat je er bent. Dit doe je door jezelf te zijn en door heel duidelijk te vertellen (offline en online) waarom je doet wat je doet en waarom je daar zo goed in bent. Vooral als je een specifieke vaardigheid hebt die mensen nog niet kennen, moet je zorgen dat ze je vinden. Dit kan bijvoorbeeld door de juiste zoektermen te gebruiken.

To like:
Als een prospect je gevonden heeft, hij komt dus op je website of hij neemt contact met je op, dan kun je hem alvast een beetje gaan helpen. Je geeft hem bijvoorbeeld gratis tips waar hij echt wat aan heeft. Hierdoor gaat hij je aardig vinden en waarderen. Je moet dus vooraf bedenken welke problemen je prospects hebben.

To trust:
Voordat de prospect met je in zee gaat, moet hij het vertrouwen hebben dat je ook echt goed bent in wat je doet. Hij moet weten dat je de expert bent die hij zoekt. Een hele mooie manier om dit vertrouwen op te bouwen, is door iemand anders te laten vertellen hoe goed je bent. Dit kan door testimonials: ervaringen van klanten over jou en over je producten of diensten.

Testimonials op je website of in je andere sociale media zijn dus heel belangrijk.

Toch merk ik bij mijn klanten vaak dat ze het vervelend vinden om een testimonial te vragen. Het voelt als vissen naar een complimentje, maar dat is het niet.

Nee heb je, ja kun je krijgen
Ongemerkt ontvang je vaak al testimonials. Je krijgt bijvoorbeeld een mailtje van een tevreden klant, een schouderklopje of een bedankje. Je kunt beginnen met die klanten te antwoorden dat je het heel graag gedaan hebt, dat je blij bent dat ze zo tevreden zijn en of ze het goed vinden als je hun opmerkingen op je website zet. Dat is stap 1. Je zult merken dat men dit over het algemeen prima vindt. Ook zijn er geschikte plugins die je kunt koppelen aan je website met bijvoorbeeld je ‘rating’.

Vanzelfsprekend zijn getuigenissen op je LinkedIn profiel, Facebook pagina en Google mijn bedrijf pagina ook heel belangrijk. Om hier getuigenissen op te krijgen kan je een link naar de betreffende pagina mailen naar je tevreden klant met het verzoek daar een beoordeling achter te laten.

Testimonials per video
Zelf neem ik ook wel eens testimonials af per video. Dat is soms een beetje wennen voor de klant, maar de eerste ‘video-testimonials’ staan op mijn youtubekanaal en website. Ze zijn echt heel leuk om terug te kijken en heel efficiënt voor je bedrijf.

Meer weten?
Wil jij meer weten over de ‘know, like en trust’-factor en hoe je dit in je online marketing kunt implementeren? En wil je weten hoe je voor goede testimonials kunt zorgen? Dan is het halfjaarprogramma ‘Omzetboost door zichtbaarheid’ misschien wel iets voor jou!

Je zult tijdens het volgen van het programma direct al stappen gaan zetten. En als je ‘omzetboost door zichtbaarheid’ hebt afgerond, dan weet je:
•            Wat jouw onderscheidend vermogen is en hoe je dit vertelt in je marketingboodschap en pitch.
•            Met welke klanten je graag werkt en hoe je die bereikt.
•            Hoe je een ‘expert-status’ bereikt, zodat klanten jou vertrouwen als de specialist voor hun problemen.
•            Welke marketingtools nuttig zijn voor jou en hoe je die inzet binnen jouw bedrijf.
•            Welk onweerstaanbaar aanbod past bij jouw klant.
•            Hoe je goede prijzen kunt vragen in plaats van het ‘uurtje-factuurtje-principe’.
En nog veel meer…

Heb je interesse? Lees dan verder via onderstaande button of geef je op voor een gratis marketinggesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation