Omzetgroei door Personal Branding

Ben je trots op jezelf?

Goh, wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer 6 december. Over twee weken, bij het verschijnen van mijn volgende artikel, is voor mij het jaar voorbij. Klanten willen dan even ‘niets’. Alleen genieten van de feestdagen.

Hoe is dat bij jouw bedrijf? Merk jij ook dat medio december het jaar ‘klaar’ is? Heb je al gekeken hoe je jaar financieel is verlopen? Heb je je omzetdoelstellingen gerealiseerd? Of had je dit jaar gehoopt op een omzetstijging en is deze niet gehaald?

Ik wil je deze week graag het verhaal vertellen van Ilse – omdat ik denk dat dit een herkenbaar en leerzaam verhaal is voor veel professionals.

Vorige week sprak ik haar tijdens een vip-terugkomdag. Ilse is een vrouw met veel ervaring als verkooptrainer. Ze is echt een expert op het gebied van sales. Toen ze nog als salesmanager in loondienst was, blonk ze continu uit en haalde alle bonussen.

Meer vrijheid en goede inkomsten?
Inmiddels is Ilse al zes jaar zelfstandige. In het begin ging het super met haar omzet. Ze kreeg opdrachten uit haar oude netwerk en ze was heel blij met de stap die ze had gezet: veel meer vrijheid en zeer goede inkomsten.

Maar na vijf jaar bleek haar netwerk niet meer groot genoeg te zijn. Veel bedrijven waren inmiddels al door haar getraind; ook merkte ze dat offertes vaak niet doorgingen of opdrachten aan anderen werden gegund. Het gevolg: een omzetdaling. Er moest wat gebeuren. Maar wat? Ilse besefte dat de vijver waarin ze aan het vissen was te klein was geworden. Ze had een groter netwerk nodig maar geen idee hoe ze dat moest aanpakken. Dus nam ze contact op met mij voor een gratis marketinggesprek. Dit was eind 2015.

Tijdens het marketinggesprek luisterde ik vooral naar Ilses verhaal. Wat gaat er goed, wat loopt minder, wat zijn je dromen, wat is je drijfveer? Daarna gaf ik haar direct een aantal tips waarmee ze aan de slag kon gaan. Maar ik heb adviseerde haar ook om begeleiding te vragen van een expert. Van mij bijvoorbeeld. Ik zou haar tijdens het programma ‘Omzetboost door zichtbaarheid’ heel goed kunnen leren hoe ze haar netwerk kon vergroten. Hoe ze als expert in haar branche zichtbaar kon worden. En hoe haar omzet zou kunnen groeien zonder veel meer uren te werken. Ilse heeft daar twee dagen over nagedacht en toen de stap gezet.

30% omzetgroei
Inmiddels is ze al een aantal maanden klaar met het programma en hadden we vorige week, zoals ik al zei, een vip-terugkomdag. Tijdens deze dag hebben we uitgebreid doorgenomen waar Ilse nu staat. Aansluitend hebben we samen nog een aantal zaken aangescherpt. Ilse vertelde me dat ze nu veel vaker gebeld en gemaild wordt door potentiële klanten. Bedrijven waar ze nog nooit van gehoord had maar die haar hadden gevonden toen ze op zoek waren naar een verkooptrainer. Ze heeft haar prijzen verhoogd, haar aanbod versmald én ze vertelde dat bijna al haar offertes echt opdrachten worden. Ook geeft ze haar trainingen nu met meer plezier en zelfvertrouwen. Dit jaar komt ze uit op een omzetgroei van bijna 30%. Geweldig toch? Ik ben zo trots op haar! En Ilse is ook trots op zichzelf. Het was toch een hele worsteling en een flinke investering in geld en tijd, maar het blijkt de juiste keuze te zijn geweest.

Wil jij ook groeien met je omzet? Geef je dan op voor ‘Omzetboost door zichtbaarheid’, een programma waarbij ik zelfstandige professionals zoals jij gedurende 6 maanden intensief begeleid naar meer omzet. We beginnen op 2 februari.

Dit is echt wat voor jou als je:

  • Nu echt actie wilt ondernemen naar omzetgroei
  • Als expert wilt worden gezien in jouw vakgebied
  • Intensieve begeleiding wilt naar betere zichtbaarheid
  • Wilt weten hoe je je prijzen verhoogt zonder klanten te verliezen
  • Geen uren per dag wilt besteden aan acquisitie en marketing
  • Systemen wilt leren die je tijd en geld besparen op je marketing

Stel je eens voor! 6 maanden lang samen aan het werk met een groep gelijkgestemde professionals. Met allemaal hetzelfde doel: groei van zichzelf en van hun bedrijf! Wie weet vertel ik dan volgend jaar jóuw succesverhaal in mijn e-zine.

Wil je zeker weten dat ‘Omzetboost door zichtbaarheid’ voor jou de beste keuze is? Meld je dan per mail aan voor een vrijblijvend gesprek. Hierin bepalen we samen of ‘Omzetboost door zichtbaarheid’ echt bij je past.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation