Tip 3: Breng in beeld wie je ideale klant is

Deze week ontvang je alweer mijn derde tip over Personal Branding. De 1e tip ging over het gescheiden houden van persoonlijke en zakelijke zaken. De 2e tip ging over jou. Dat je jezelf laat zien zoals je echt bent.

De tip van deze week is: Breng in beeld wie je ideale klant is.

Het is vast herkenbaar. Sommige klanten kosten heel veel energie. Na zo’n klus ben je als je ‘s avonds thuis komt bekaf en kan je alleen nog maar futloos in de bank hangen. Andere klanten geven je daarentegen energie. Je wordt blij en energiek van ze en krijgt allemaal nieuwe ideeën, die je bij thuiskomst direct gaat oppakken en uitvoeren.

Hoe zou het zijn, als je alleen werkt met die klanten die je het allerliefste hebt? Klanten van wie je energie krijgt. Klanten die je waarderen, trouw zijn en goed betalen voor wat je levert. Door voor deze klanten te kiezen, krijg je een enorme aantrekkingskracht op hen. Dat komt omdat je een expert wordt in dat type klanten. Zij weten dat ze bij jou het beste af zijn, omdat jij gespecialiseerd bent in hun soort problemen.

Ook jij kunt met een goede focus meer klanten aantrekken.
Alleen als jij weet wie jouw ideale klant is, kun je jouw producten/diensten hier op afstemmen. Als je producten aanbiedt zonder een klant voor ogen te hebben, , dan is het moeilijk om die te ‘verkopen’. Een goede focus zal je zal helpen om jouw ideale klant te herkennen tijdens bijvoorbeeld bijeenkomsten en bij netwerken.

Om te bepalen wie jouw ideale klant is, moet je een heleboel vragen over hem of haar stellen en beantwoorden. Bijvoorbeeld: is het een man of een vrouw? Maar ook: wat is zijn leeftijd, burgerlijke staat, opleidingsniveau, religie, nationaliteit, hobby’s, waar woont hij? Daarna komen de wat zakelijker vragen: wat verdient hij, hoe groot is zijn budget om jou in te huren, waar bevindt hij zich?

Het doel is dat je uiteindelijk één persoon voor ogen hebt die jouw ideale klant wordt. En dan de belangrijkste vraag: waar ligt die ideale klant van jou ’s nachts wakker van? Waar zit zijn pijn? En welke oplossing heb jij voor zijn pijn?

Als je weet wie je ideale klant is, zorg er dan voor dat je zichtbaar bent bij deze mensen.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en dat je ze kunt implementeren binnen je bedrijf. Wil je me laten weten wat je ervan vind?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation