ideale klant

Marijke wist echt niet waar ze haar klanten moest vinden

Inmiddels weet je dat ik heel blij word als ik zelfstandige professionals mag helpen om beter zichtbaar te worden. Het klinkt zo eenvoudig: zorg dat je zichtbaar bent, anders word je niet gevonden… Maar het is meestal een stuk minder eenvoudig.

Dit heeft Marijke ook ervaren. Marijke (niet haar echte naam) is een enthousiaste, ondernemende vrouw die heel graag medewerkers wil helpen die veel stress ervaren. Omdat ze met haar aanpak en oefeningen een burn-out vaak kan voorkomen, doet ze dit het liefst voordat de stress te hoog is opgelopen.

Marijke heeft voor haar gevoel alles gedaan om goed zichtbaar te zijn. Ze heeft een mooie website, schrijft geregeld artikelen die geplaatst worden op deze website en op LinkedIn en ze twittert veel. Toch lukt het maar niet om nieuwe klanten te krijgen. Ze snapt er niets van. “Hoe moet ik het dan doen?”, vroeg ze tijdens het gratis marketinggesprek dat ik met haar voerde.

Zorg dat je daar bent waar je klant is

Ik heb Marijke uitgelegd dat het heel belangrijk is dat je voordat je begint aan je online zichtbaarheid, goed in beeld hebt wie de klant is op wie je je richt. Als je dat weet, moet je proberen uit te vinden waar deze klant (online) is. Ik noem dit ook wel de hangplekken van de klant. Daarna is het belangrijk dat je de taal van de doelgroep spreekt. Vaak betekent dit dat je vakjargon vermijdt. En je moet zorgen dat je opvalt. Alleen een artikel posten op LinkedIn of op je website zal niet genoeg zijn. Want zit je klant wel op LinkedIn? Zou Instagram of YouTube misschien niet beter zijn om in te zetten?

Het is een proces

Marijke heeft besloten om het programma ‘Omzetboost door Zichtbaarheid’ bij me te volgen. Dit programma bestaat uit een aantal praktijkdagen waarop theorie wordt behandeld, gekoppeld aan concrete oefeningen die je direct aan het denken zetten. Tijdens ‘Omzetboost door Zichtbaarheid’ heb ik Marijke geholpen met haar vraag ‘hoe ze haar klanten moest vinden’. Het resultaat is dat ze nu precies weet welke online marketingtools ze moet inzetten. Ze bespaart tijd, doordat ze heel gericht en specifiek haar ideale klant benadert. En ze is veel beter zichtbaar, waardoor haar agenda lekker vol begint te lopen met afspraken. Daarnaast vertelde ze me dat ze door het volgen van het programma, veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen en hierdoor hogere prijzen durft te vragen. Dat is toch fantastisch! Ik ben in elk geval heel trots op Marijke (en op al mijn andere deelnemers ;-). Haar succes geeft mij weer de drive om nog meer zelfstandige professionals te willen helpen.

Weet jij soms ook niet meer waar of wie je klant is? En vraag je je af welke online marketingtools je moet gebruiken om bij je klant onder de aandacht te komen? Ik help je graag! Je kunt je opgeven voor een gratis marketinggesprek. Tijdens dit gesprek luister ik naar je verhaal en bespreken we hoe ik jou verder kan helpen. Ik vraag je vooraf een paar vragen te beantwoorden, zodat ik me kan inlezen in je situatie.
Ik geef het gesprek vijf keer per maand, dus ik zie je aanmelding graag tegemoet.

Veel succes met het vinden van je klanten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation