Hoe goed ben jij zichtbaar?

Het klinkt heel eenvoudig: zorg dat je zichtbaar bent, anders word je niet gevonden… Maar het is meestal een stuk minder eenvoudig. Dat heb ik zelf ook ervaren toen ik, inmiddels meer dan 10 jaar geleden, met mijn onderneming begon.

Er zijn continu veranderingen in de online omgeving. Zo heeft Google regelmatig aanpassingen in de algoritmes waarmee ze bepalen hoe hoog je website scoort in de zoekmachine resultaten. Sociale media kanalen komen en gaan, kijk bijvoorbeeld maar naar de enorme populariteit van TikTok en Instagram op het moment. En dan is ook nog eens het aantal zelfstandig ondernemers enorm gegroeid waardoor je steeds beter je best moet doen om je te onderscheiden.

Dit heeft Jurgen ook ervaren. Jurgen is een enthousiaste, ondernemende financieel adviseur. Hij heeft voor zijn gevoel alles gedaan om goed zichtbaar te zijn. Hij heeft een website, schrijft zo nu en dan een nieuwsbrief en hij post geregeld iets op Facebook en LinkedIn.

Hij gaf aan dat hij het ontzettend druk had, maar dat hij ook veel te weinig omzet had. ‘Het lukt maar niet om echt nieuwe klanten te krijgen’. Hij snapte er niets van zei hij tijdens het gratis marketinggesprek dat ik met hem voerde.

En intussen kreeg hij van zijn vrouw te horen dat hij nu eindelijk eens moest zorgen voor een goed inkomen… Balen he? Zo’n situatie, dat gun je niemand toch?

Tijdens het gesprek kwam naar voren dat ik hem heel goed zou kunnen helpen als hij zou deelnemen aan het programma ‘Omzetboost door zichtbaarheid’. Dit is een programma waarbij ik zelfstandige professionals gedurende 6 maanden begeleid naar meer omzet door betere zichtbaarheid. Zo geef ik ze onder meer inzicht in wie hun ideale klant is en vooral hoe ze deze ideale klant het beste kunnen bereiken. Ik leer ze welke marketingtools ze het beste kunnen inzetten, en hoe je deze volgens de laatste ontwikkelingen kunt gebruiken. Ook krijgen ze inzicht in welke marketingstrategie klanten oplevert en hoe je goede prijzen kunt vragen in plaats van het uurtje-factuurtje-principe. Ik help ze met het maken van een marketingpiramide en een marketingkalender. Ik leer ze goede, persoonlijke teksten te schrijven die ze kunnen gebruiken op hun website en in de sociale media. En vooral leer ik ze dat het goed is om zichtbaar te zijn; om te vertellen wie je bent, wat je passie is en waarom je zo goed bent in wat je doet.

De drukke financieel adviseur is enthousiast over deelname aan het programma. ‘Dit is precies wat ik nodig heb’, riep hij. Hij is inmiddels met het programma gestart.

Vind jij het ook lastig om op de juiste manier in beeld te komen bij je klant? Heb je te weinig klanten en vraag je je af welke online marketingtools je moet gebruiken om bij je klant onder de aandacht te komen? Ik help je graag! Er is nog ruimte bij het programma ‘omzetboost door zichtbaarheid’. Dit programma is echter niet voor iedereen geschikt daarom wil ik je graag eerst spreken om in te schatten of dit iets voor jou is. Je kunt je opgeven voor een gratis marketinggesprek. Tijdens dit gesprek luister ik naar je verhaal en bespreken we hoe en of ik jou verder kan helpen.

Veel succes met je online zichtbaarheid!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation