vip dag online marketing en personal branding voor zp'ers

Het geld ligt op straat!

Dat zegt mijn oud-collega Arthur altijd.

Ja, jij hebt makkelijk praten dacht ik dan. Je hebt een unieke expertise, iedereen weet waarvoor ze bij jou moeten zijn, logisch… Maar voor mij lag het geld niet op straat. Ik vond dat eerlijk gezegd ook niet zo erg. Ik was blij met mijn bedrijf en met de kansen die ik had om zoveel leuke ondernemers te helpen met hun marketingvraagstukken. Maar toch werd ik ook wel eens moe van het ellenlange acquireren zonder zichtbaar resultaat. Dat was voor mij de reden om me verder te specialiseren in mijn expertise: Personal Branding.

Inmiddels weet ik dat Arthur gelijk heeft. Ik kom elke week wel één of twee voorbeelden tegen van ondernemers die echt veel (geld) laten liggen. De oorzaak kan van alles zijn. Bijvoorbeeld de eigenaar van een middelgroot bedrijf die niet durft te investeren in een nieuwe machine, terwijl hij weet dat zijn omzet enorm zal groeien als hij dat wel zou doen en dat zijn investering binnen twee jaar terugverdiend is. Of de kleine ondernemer die een slecht functionerende werknemer wil vervangen door een topper, maar die bang is voor de procedures die daarvoor nodig zijn en het daarom toch niet doet.

Maar ik denk vooral aan zelfstandigen die niet weten hoe ze zichzelf moeten presenteren. Die opgaan in de massa in plaats van zich te laten zien. Ze zijn onzichtbaar voor hun klanten en merken dat het maar niet lukt om de omzet te halen die ze wensen. Dat kan echt anders! Maak jezelf zichtbaar! Kom met je kop boven het maaiveld uit en laat jezelf zien.

Mensen willen heel graag weten met wie ze zaken doen. In de huidige online wereld gaat het erom dat mensen je leren kennen zoals je bent. Als ze geregeld wat van je gezien hebben (vijf tot zeven keer is echt wel nodig) zullen ze je gaan waarderen. Of niet, maar dat is niet erg. Want je houdt die prospects over die goed bij jou passen. Als deze prospects dan ook nog vertrouwen krijgen in jouw kennis dan worden ze klant. Maar, eerst moet je zichtbaar worden. Want als je niet zichtbaar bent dan word je niet gevonden.

Wil je weten hoe je zichtbaar kunt worden voor je klant?

 

Download dan hier mijn gratis e-book met de eerste stappen voor betere online zichtbaarheid.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation