Het geheim van de succesvolle consultant

Hoe je moeiteloos online klanten aantrekt   

Veel Nederlanders zijn opgevoed met de visie dat je vooral niet teveel moet opvallen. ‘Doe maar gewoon…’. Voor zelfstandige trainers, coaches en consultants is dat slecht advies! Alleen als je zichtbaar bent zul je gevonden worden door klanten die bij je passen. Dat ontdekte Angela ook.

Het geheim van Angela

Angela is consultant in de financiële wereld. Na een lange carrière bij een bekende bank besloot ze voor zichzelf te beginnen. Ze was de regels zat en had behoefte aan meer vrijheid. Met een opleiding als econoom kon het ondernemen toch niet zo lastig zijn, dacht ze… Dat viel in het begin erg tegen. Hoe zou dat komen?

Angela wilde heel graag laten zien dat ze verstand van zaken had en dat ze veel kon. Ze ging naar grote en kleine ondernemingen, gaf daar advies over leningen maar ook over beleggingen. Opdrachten kreeg ze bijna niet want niemand kon haar volgen. Pas toen ze ontdekte dat ze zich op een specifieke niche en een specifieke doelgroep moest richten kreeg ze betere gesprekken bij klanten.

Daarnaast ontdekte ze dat de aquisitie erg veel tijd kostte. Ze reisde door het hele land en had soms een aantal gesprekken nodig voordat er een opdracht uit volgde. Ze besloot het anders te doen en ging online.

Online zichtbaarheid

Angela maakte een LinkedIn account aan en ging al haar oude collega’s en klanten uitnodigen om te linken. Ook zorgde ze voor een eenvoudige maar doeltreffende website waarop duidelijk haar specifieke niche naar voren kwam. Door te gaan bloggen over interessante en actuele onderwerpen kwamen er steeds meer bezoekers naar haar website. Ook begonnen mensen via haar website offertes aan te vragen.

Dit bracht Angela veel rust. Ze hoeft nu niet meer dagenlang te aquireren want de klanten komen ‘vanzelf’. En doordat de klanten vrágen om een offerte in plaats van dat ze die aanbiedt, durft ze ook nog eens hogere prijzen te vragen voor haar diensten.

Ik heb een speciaal aanbod voor je

Wil jij, net als Angela, ook beter online zichtbaar worden? Je kunt nu gratis gebruik maken van het marketinggesprek.

Tijdens deze telefonische strategiesessie gaan we werken aan het volgende:

  • Ik geef je inzicht in hoe je door je online zichtbaar te maken nieuwe klanten kunt aantrekken
  • Je ontdekt wat jouw blokkades zijn en wat je tegenhoudt om beter zichtbaar te zijn
  • Je krijgt kijk op hoe belangrijk zichtbaarheid is en welke eerste stappen je moet zetten

Het marketinggesprek duurt ca. 30-45 minuten.

Heb je interesse? Kijk dan hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation