getuigenis, testimonial, review, know, like, trust, zichtbaarheid

Gebruik jij al getuigenissen van je klanten?

 

Zoals ik je in mijn vorige blog vertelde, ben ik lange tijd in Costa Rica geweest. Hier heb ik ook geregeld een hotelletje geboekt. Na elke overnachting vond ik een dag later al een verzoek in mijn mailbox voor een getuigenis of review over dat hotel. Vaak ga ik in op dit soort verzoeken! Niet altijd trouwens… Zeker als ik heel tevreden ben (boven verwachting) of als ik een goede klik heb gekregen met de eigenaar of het personeel, is het een kleine moeite om dat met anderen te delen. Op die manier kan ik het hotel helpen bij het werven van nieuwe klanten.

Zelf kijk ik ook altijd eerst op verschillende kanalen (Google, TripAdvisor, Booking. com etc.) naar ervaringen van anderen voordat ik een hotel of vakantie boek.

Doe jij dat ook, getuigenissen checken?

Vast wel… Maar waarom vergeten veel zelfstandige ondernemers dan om dit goed voor zichzelf te regelen? Is het angst? Angst voor een slechte referentie? Of voor een review of testimonial die net niet helemaal past bij wat je wilt uitstralen? Of ben je het gewoon vergeten?

Vertrouwen kweken – de trust-factor

Testimonials zijn belangrijk voor het aantrekken van nieuwe klanten. Je kunt zelf wel zeggen dat je een goede coach, trainer of consultant bent, maar het is stukken krachtiger als je klanten dit over je vertellen. Zij delen de ervaring die ze met jouw dienstverlening hebben. Hiermee kunnen ze een potentiële klant vertrouwen in jou geven en daarmee een zetje jouw kant op.

Na ‘to know’ en ‘to like’ is ‘to trust’ misschien wel de belangrijkste fase in het beslisproces van je prospect.

Waar gebruik je testimonials?

Sowieso op LinkedIn. Je weet dat ik een fan ben van LinkedIn. En het mooie van testimonials op LinkedIn: ze zijn echt. Je klant zet haar/zijn reactie zelf op jouw profiel. Een neptestimonial op je eigen profiel plaatsen kan niet, dus het is volledig betrouwbaar. Je kunt er hooguit voor kiezen om een beetje vals te spelen door bepaalde testimonials niet te plaatsen.

Natuurlijk zet je de testimonials ook op je website. Bij voorkeur met naam en foto van de afzender, dan weten mensen dat het ook daar allemaal klopt.

Hoe kom je aan testimonials?

Je hebt de afgelopen maanden vast wel mailtjes ontvangen van tevreden klanten. Het enige dat je hoeft te doen, is te vragen of ze hun ervaringen willen delen. Probeer het maar eens. Nee heb je, ja kan je krijgen… Veel succes!

Wil je meer weten over getuigenissen of over de know-like-trust-factor voor het aantrekken van nieuwe klanten voor jouw bedrijf? Ik vertel je er graag meer over tijdens het gratis telefonische marketinggesprek. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is je aanmelden via deze link, een paar vragen te beantwoorden en een tijdstip uit te zoeken dat jou goed uitkomt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation