Facebook bedrijfspagina Het Plan Personal Branding Haarlem

Is jouw Facebook bedrijfspagina wel veilig?

Even een kort bericht voor als je een Facebook bedrijfspagina hebt, ik wil je namelijk waarschuwen…

Heb je zelf een Facebook bedrijfspagina (ook wel fanpage genoemd) dan ben je hoogstwaarschijnlijk de beheerder van deze pagina. Misschien heb je wel eens met iemand samengewerkt en heb je deze persoon ook beheerder gemaakt. Check dat even.

Dit is mij overkomen op Facebook
Vorige maand was ik opeens geen beheerder meer van een Facebook bedrijfspagina van een klant van mij. Maar deze klant wist van niets. Het was de bedoeling helemaal niet! Het is echter onmogelijk om te weten te komen wie er verder beheerder is van de pagina als je er niet meer in kunt. Facebook is niet te bereiken, ze kunnen je niet weer aanmelden en hebben alleen een ‘meestgestelde vragen en antwoorden’ sectie.

In mijn geval was er sprake van opzettelijk kwaad. Een oud medewerker die mijn klant wilde dwarszitten. Een week later is namelijk de hele pagina verwijderd – ook iets wat alleen een (andere) beheerder kan doen.

Ik heb inmiddels diverse forums gelezen om te kijken of ik het probleem kon oplossen, maar het enige dat ik kon vinden waren verhalen van ondernemers die ook werden dwars gezeten door oud-medewerkers, assistenten, kennissen…

Dus, mijn advies is, check wie er beheerder is van je pagina (dat doe je op je bedrijfspagina. Rechtsbovenin heb je staan ‘instellingen’ en dan in het linkermenu ‘paginarollen’). Verwijder iedereen met wie je niet meer samenwerkt maar zorg wel dat er minimaal 1 extra beheerder is. Eventueel je man/vrouw/vader/moeder… just in case…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation