vip dag online marketing en personal branding voor zp'ers

Maar ik vind iedereen leuk!

Focussen en keuzes maken. Dat blijkt toch elke keer zó lastig… In de vorige blog vertelde ik over zelfstandigen die ‘alles al hebben geprobeerd en hebben geconstateerd dat niets werkt’… Ze vragen zich af wat ze fout doen.

Minder is meer

De moderne architectuur zegt ‘less is more’ en dat geldt eigenlijk ook voor online marketing. Als je alles wilt doen voor iedereen dan val je niet op en ben je eigenlijk onzichtbaar. Je hoort dan bij de grote, grijze massa. Focus je echter op een specifieke dienst voor een speciale doelgroep, dan spring je er juist uit. Less is more… Deze illustratie laat dat duidelijk zien.

Kiezen! Daar gaat het dus om. En volgens mij betekent dat: kiezen voor het werk dat je het allerliefst doet en kiezen voor de doelgroep waar je het best mee samenwerkt. Want, zeg nou zelf, als je dag in dag uit opdrachten doet waar je niet echt blij van wordt, dan hou je dat niet lang vol!

Toch is vooral het kiezen voor een doelgroep -de ideale klant- voor veel van mijn klanten een flinke hobbel. Ze vinden iedereen leuk. Of hebben echt geen voorkeur. En ze zijn vooral bang om omzet te missen. Het tegendeel is echter het geval. Door te kiezen voor een doelgroep en door expert te worden in dit type klant word je juist aantrekkelijk voor ze. Dat wordt continu weer bewezen.

Jij wilt toch ook de expertstatus bereiken door te kiezen?!

Ik leer je graag hoe je expert wordt en hoe je die doelgroep definieert. Het bepalen van je doelgroep/ideale klant is een belangrijk onderdeel bij online marketing en personal branding.

Ben je nieuwsgierig wat dit voor jouw onderneming betekent? Geef je dan op voor een gratis telefonisch marketinggesprek en we nemen jouw persoonlijke situatie samen door.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation