ideale klant

Wil jij als expert worden gevonden in jouw branche? Dan is dit een hele belangrijke stap om te zetten.

 

Veel zelfstandig professionals die ik ken, zijn heel goed in hun vak. Ze zijn bijvoorbeeld de allerbeste businesscoach, de allerbeste verkooptrainer of de allerbeste financieel adviseur. Maar op een of andere manier zien anderen dit maar niet. Daardoor moeten ze steeds opnieuw uitleggen dat ze echt verstand van zaken hebben en dat men uitstekend met hen kan samenwerken. Hoe komt dat toch? Waarom hebben ze na al die jaren nog geen expertstatus verworven?

De reden is vaak tweeledig. Het aanbod is te breed (en daardoor vaag) en de doelgroep is niet duidelijk omschreven (en voelt zich daardoor niet aangesproken). Deze twee redenen heb ik vaker beschreven in mijn blogs, en ook in mijn e-book ‘3 eenvoudige stappen om beter zichtbaar te worden – zodat klanten jou gaan bellen in plaats van andersom’ wordt dit verder uitgelegd. Wat ik je nu graag wil vertellen, is welke stap je zet nadat je aanbod en doelgroep zijn aangescherpt.

Daar zijn waar je doelgroep is

Stel, je klant is manager van een handelsonderneming in technische producten. En jij vindt het belangrijk om bij deze manager in beeld te komen. Ga je dan regelmatig berichten posten op Pinterest, op LinkedIn, op Facebook of op Instagram?

En wat als je klant een pas afgestudeerde ingenieur is die op zoek is naar de baan van zijn dromen? Ga je dan regelmatig berichten posten op Pinterest, op LinkedIn, op Facebook of op Instagram? Of misschien wel op Twitter?

En wat moet je doen met een blog of nieuwsbrief? Heb je eigenlijk een website nodig? En hoe zit het met vakbeurzen of evenementen?

Herken je deze vragen? Best lastig hè? Als je niet zeker weet wat je moet doen dan is de oplossing in elk geval niet om dan maar alles te gaan doen. Want gegarandeerd gaat je dat veel te veel tijd kosten en veel te weinig opleveren. En hou dat dan maar eens vol…

Deze sociale media overzichten gaan je alvast helpen in het maken van je keuzes:

 

De meest gebruikte sociale media kanalen in Nederland. Bron: www.marketingfacts.nl januari 2017

De meest gebruikte sociale media per leeftijdscategorie. Bron: www.marketingfacts.nl januari 2017

 

Infographic over sociale media gebruik in Amerika van Frankwatching.

Vraag het eens

Daarnaast adviseer ik je om je klanten te vragen je hiermee te helpen. Nee heb je, ja kun je krijgen…
Leg een lijstje naast je telefoon waarbij je het antwoord noteert op de volgende vragen:

  • Hoe bent u bij mij terecht gekomen? Via via of zoekmachine?
  • Indien zoekmachine – op welke woorden heeft u gezocht?
  • Welke sociale media gebruikt u zakelijk?
  • Zijn er vakbeurzen of vakbladen die u bezoekt of leest?
  • Et cetera.

Probeer dit maar eens en vergeet dan niet om je bevindingen te implementeren binnen je bedrijf. Ik weet zeker dat dit je gaat helpen om je expertstatus binnen je branche te vergroten.

Wil je hier meer over weten? Maak dan gebruik van mijn aanbod voor een gratis marketinggesprek ter waarde van 97 euro. Tijdens dit persoonlijke adviesgesprek van ongeveer 45 minuten gaan we in op jouw situatie.  Via deze link kun je het gesprek inplannen in mijn agenda op een tijdstip die jou het beste past.

Veel succes met je expertstatus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation