E-mailmarketing werkt voor betere zichtbaarheid

Kom jij wel regelmatig bij je prospects op bezoek?

E-mailmarketing

Ik kom geregeld ondernemers tegen die niet zo goed weten hoe ze hun prospects het beste kunnen benaderen. Ze hebben wel visitekaartjes van deze potentiële klanten, maar wat dan? Een aantal ondernemers is heel goed in acquisitie. Gewoon bellen – ‘nee heb je, ja kan je krijgen’. Maar de meesten vinden dit heel erg lastig. Ze hebben koud-water-vrees en blijven maar wat aanmodderen.

Lijst bouwen

De beste manier om geregeld wat van je te laten horen, is middels een nieuwsbrief of een e-zine. Elke twee weken of elke maand verstuur je je prospects een nieuwsbrief met voor hen interessante informatie. Men vindt het plezierig jouw nieuwsbrief te ontvangen: ze zien waar je mee bezig bent en geeft tips waarmee ze echt verder kunnen. En, als er dan sprake is van een aankoopbehoefte, zul jij gebeld worden voor het maken van een voorstel.

Een mailinglijst bouwen is niet eenvoudig. Je mag namelijk niet zomaar alle visitekaartjes die je hebt in een systeem zetten en deze mensen voortaan mailen. Je hebt toestemming nodig. Wil je weten hoe dit werkt? Ik help je graag verder.

Ik wil wel maar ik heb geen tijd!

Dat is een vaak gehoorde kreet. Er moet al zo veel gebeuren. Nu ook nog lijsten bouwen en nieuwsbrieven schrijven? Ja… heel begrijpelijk. Je zult zelf keuzes moeten maken: welke werkzaamheden blijf je graag zelf doen en welke besteed je liever uit? (Denk bijvoorbeeld ook eens aan een schoonmaakhulp thuis, zodat je meer tijd overhoudt).

Een nieuwsbrief is echter wel een hele goede keuze om te maken en wel om de volgende redenen:

  • Je bent top-of-mind bij je doelgroep.
  • Als je je nieuwsbrief ook als blog plaatst op je website krijg je meer bezoekers naar je website
  • Meer bezoekers en regelmatig nieuwe informatie beloond Google door je hoger te laten ranken in de zoekresultaten
  • E-mailadressen zijn heel waardevol bij eventuele samenwerkingen of verkoop van je bedrijf

Kortom, ik adviseer je om een te kijken naar deze mogelijkheid. Heb je geen idee hoe je hiermee moet starten, weet je niet waar je het over moet hebben? Of vraag je je af met welke programma’s je dit moet doen? Ik help je hier graag mee tijdens een vip-dag. Een dag waarin we jou en jouw bedrijf centraal stellen en ik je precies die dingen leer waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

Hier lees je meer over de vip-dag.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation