niet te normaal doen

Doe maar normaal… of toch niet?

In Nederland zijn we over het algemeen opgevoed met opmerkingen als ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Ik kom uit Friesland en daar is het ‘heel gewoon om normaal te doen’. Je wordt er al snel als arrogant of eigenwijs bestempeld als je enthousiast doet over iets wat je hebt bereikt. In Amerika is dat anders.  Het tegenovergestelde zelfs. Daar mag je juist uitgebreid opscheppen over je successen. Tijdens een verjaardag vertellen hoeveel geld je ‘wel niet’ hebt verdiend en hoe fantastisch je bent, is daar heel normaal.

Ik ben meer een fan van Friesland dan van Amerika, maar als we het hebben over ‘normaal doen’, dan heb ik als ondernemer toch wel een voorkeur voor het Amerikaanse ‘normaal’. En wel hierom. Als je als ondernemer niet (online) vertelt waar je goed in bent, als je niet je successen deelt of je klanten om getuigenissen vraagt, dan trek je geen potentiële klanten aan die iemand zoals jij zoeken. En dat is ‘gewoon’ een gemiste kans.

Hoe zit dat bij jou? Ben jij ondernemer geworden om zoveel mogelijk mensen te helpen met je dienstverlening? Vind je het fijn om mensen te leren wat jij hebt geleerd? Word je er blij van om zelfstandig je inkomen te verdienen? En ben je trots op wat je hebt bereikt?

Dan is het toch super om dat te delen? Te vertellen aan je netwerk, aan je zakenrelaties, aan je lezers, aan je fans, online, in de sociale media? Voor mij geldt dat in elk geval wel. En, eerlijk is eerlijk, het is ook nog steeds lastig om te doen. Maar ik doe het toch. Ik overwin mezelf elke keer weer, en daar ben ik dan weer trots op J

Ik vind het enorm fijn om mensen te helpen. En vooral om zelfstandige professionals zoals jij, te leren hoe je door inzet van online marketing beter vindbaar wordt voor je ideale klant. En hoe je, door jezelf als sterk merk in de markt neer te zetten, een expertstatus bereikt.

Door mijn jarenlange ervaring als marketeer en mijn bedrijfskundige achtergrond laat ik zelfstandigen echt stappen zetten met hun onderneming. Het geeft veel voldoening als ik van deelnemers aan mijn programma’s hoor dat hun omzet is gestegen. Of dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Of alleen nog maar leuke klanten. Daar doe ik het voor. Dat is míjn passie. En die enthousiaste klanten vertellen er graag over in een getuigenis die ik met trots aan je laat zien via deze link.

Direct bruikbare marketingtips ontvangen
De afgelopen twee weken heb ik veel professionals gesproken die zich hadden opgegeven voor een telefonisch marketinggesprek. Ik vind het boeiend om deze gesprekken te voeren omdat ik zo de kans krijg om met uiteenlopende beroepen kennis te maken. Ook is het geweldig om iemand tijdens zo’n gesprek direct bruikbare tips te geven die ze direct kunnen implementeren binnen hun onderneming. Dit zijn vaak tips die hen beter zichtbaar maken voor hun potentiële klant. Het is jammer genoeg niet zo dat je door één telefoongesprek van 45 minuten direct weet hoe online marketing en Personal Branding werkt. Marketing is tenslotte een vak en wat voor de ene ondernemer heel goed werkt, hoeft voor de andere niet te werken. Het is vooral een kwestie van doen, uitproberen, bijsturen, meten en doorzetten.

Ben jij al actief met online marketing, sociale media en personal branding? En werpt dat zijn vruchten af? Of heb je juist het gevoel dat het veel beter zou moeten gaan? Ik help je graag met een van mijn programma’s.

Het is belangrijk dat je op het juiste niveau instapt, want het zou zonde zijn van je tijd en geld als je iets kiest wat je niet nodig hebt of wat niet past bij jouw bedrijf. Daarom maak ik graag tijd vrij om telefonisch met je door te nemen welk programma het beste aansluit op jouw situatie. Lijkt het je wat? Mail me om een (gratis) telefonische afspraak in te plannen. Ik verheug me op een nadere kennismaking.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation