Online marketing ingewikkeld

Denk jij goedkoper uit te zijn door alles zelf uit te vinden?

Regelmatig kom ik zelfstandige ondernemers tegen die van alles proberen om meer klanten te krijgen. Het zijn meestal echte professionals, die heel goed zijn in hun vak. Maar ze onderschatten vaak het ondernemerschap.

HOE moeilijk kan dat zijn?

Je kunt een hele goede professional zijn en toch een hele lage omzet hebben. Sterker nog: ruim de helft van de zelfstandigen verdient minder dan mensen die in loondienst werken en een deel van de zzp’ers heeft zelfs een inkomen onder het minimumloon. Dat is echt niet nodig, als je maar focust op dat waar je goed in bent.

De instinker
Als je te weinig klanten en te weinig omzet hebt, dan ga je van alles proberen om dit op te lossen. Zo ook Karin. Zij is een kei in boekhouden. Ze werkte jaren als hoofd van een afdeling, maar was het helemaal zat om leiding te geven. Ze wilde doen waar ze goed in was en dat was boekhouden, niet managen. Dus ze besloot voor zichzelf te beginnen. Iedereen in haar omgeving was enthousiast en wist zeker dat het een succes zou worden. Maar dat werd het niet… Drie maanden na de start van haar bedrijf had Karin nog geen klanten… Oei!

Karin ging zoeken op Internet met zoekzinnen als: ‘Hoe kom ik aan meer klanten?’. Ze volgde webinars, las blogs en ging netwerken. De oplossing voor haar was, dacht ze, om op Facebook en Twitter te gaan. Daar hoorde ze zulke positieve verhalen over. Moeilijk kon dat niet zijn, haar dochter van 10 zat er tenslotte ook op. Omdat ze vanwege het ontbreken van klanten voldoende tijd had, begon ze direct. Vele uren en dagen later had ze alles best goed onder de knie, maar nog steeds geen klanten. Ze besloot berichten te promoten. Vele euro’s later had ze wel veel likes, maar nog steeds geen klanten…

Had ik dat maar eerder gedaan!
Ten einde raad schreef ze zich in voor een marketinggesprek bij mij. Tijdens dit gesprek kreeg ik al snel in de gaten wat er aan de hand was. Ze miste focus en wilde zo graag klanten, dat ze niet goed kon uitleggen waarom ondernemers door haar de boekhouding moesten laten doen. Ze koos om met mij een vip-dag ‘Jij als sterk merk’ te doen. Tijdens deze dag zijn we samen begonnen met het in beeld brengen van de basis. Wie is Karin precies? Wat onderscheidt haar van andere boekhouders? Welk type klanten past het beste bij haar? En waar kan ze dat type klanten het beste vindenen met welke diensten kan ze die klanten het beste helpen?

Na een week de eerste klant
Daarna ging Karin direct met al het geleerde aan de slag. Ze stopte met Twitter en focuste op haar expertise en haar ideale klant. Een week later belde ze me op. Ze had haar eerste klant en die had direct een hele mooie opdracht voor haar. Ze was zo blij!

En daar word ik dan weer blij van 🙂

Ben jij ook een echte professional en weet je dat je niet alles zelf kunt uitvissen en uitvoeren? Zou je wel eens willen sparren met een professional over hoe je beter zichtbaar kunt worden, zodat je meer klanten krijgt? Geef je dan op voor een gratis marketinggesprek of boek direct een vip-dag.

Ik wens je veel succes met het focussen op jouw bedrijf, met het vinden van leuke klanten en verhogen van je omzet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation