De kracht van mond-tot-mond reclame

Heb je ook zo genoten van de zomerperiode? Heerlijk weer, tijd voor ontspanning en zelfreflectie, genieten van terrasjes samen met vrienden, het lezen van een spannend boek…. Ik heb er in elk geval volop van genoten. Wij zijn naar voormalig Oost-Duitsland geweest. Vooral Dresden is een fantastische stad om te bezoeken. Levendig, mooi, veel terrasjes, restaurants en bezienswaardigheden. Een echte aanrader!

Na mijn vakantie werd gevraagd een review te geven over het hotel waar we waren geweest. Natuurlijk doe ik dat! Ik was heel tevreden en vind het een kleine moeite om dat te delen met anderen. Op die manier kan ik het hotel helpen om nieuwe klanten aan te trekken.

Herkenbaar toch? Voordat je een vakantieoord of hotel gaat boeken eerst even op Google zoeken naar ervaringen van anderen.

Maar waarom vergeten heel veel zelfstandig ondernemers dan om dit goed voor zichzelf te regelen? Is het angst? Angst voor een slechte referentie? Of voor een testimonial die net niet helemaal past bij wat je wilt uitstralen? Of ben je het gewoon vergeten?

Testimonials van klanten zijn heel belangrijk voor het aantrekken van nieuwe klanten. Je kunt zelf wel zeggen dat je een goede coach, trainer of consultant bent, maar het is veel krachtiger als je klanten dit over je vertellen. Ze delen de ervaring die ze met jouw dienstverlening hebben. Hiermee kunnen ze een potentiële klant vertrouwen in jou geven en daarmee een zetje jouw kant op.

Waar gebruik je testimonials?
Sowieso op LinkedIn. Je weet dat ik een fan ben van LinkedIn. En het mooie van testimonials op LinkedIn is, dat ze echt zijn. Je klant zet zijn reactie zelf op jouw profiel. Je kunt geen neptestimonial op je eigen profiel plaatsen, dus het is volledig betrouwbaar. Je kunt er wel voor kiezen om een beetje vals te spelen door bepaalde testimonials niet te plaatsen.

Natuurlijk plaats je de testimonials ook op je website. Bij voorkeur met naam en foto van de afzender, dan weten mensen dat het allemaal klopt.

Hoe kom je aan testimonials?
Je hebt de afgelopen maanden vast wel mailtjes ontvangen van tevreden klanten. Het enige dat je hoeft te doen, is te vragen of ze hun ervaringen willen delen met anderen. Probeer het maar eens. Nee heb je, ja kan je krijgen… Veel succes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation