Ondernemers vrijheid, voldoende klanten, online marketing

Ben jij vrij?

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Heb je plannen gemaakt voor je bedrijf? En voor jezelf? Ik wel!

Vorige week vroeg Heleen me wat mijn belangrijkste ‘passies’ waren. Waarom ik doe wat ik doe. Ik antwoordde direct ‘vrijheid en zelfstandigheid’. Deze drijfveren bepalen hoe ik mijn werk als ondernemer indeel, maar vooral ook hoe ik mijn persoonlijke tijd en plannen indeel.

Bij nieuwe opdrachten en nieuwe plannen ‘check’ ik bij mezelf of dit past bij mijn vrij willen zijn en bij mijn zelfstandig willen zijn.

Er zijn ondernemers die ook graag vrijheid willen, maar na een tijdje ontdekken dat ze zoveel verplichtingen hebben dat de vrijheid erbij ingeschoten is. Toegegeven, ook mij overkomt dit weleens bij een tijdrovende opdracht. Maar vaak is die opdracht dan wel weer heel goed voor mijn zelfstandigheid.

Voor mij betekent vrijheid overigens dat ik zelf bepaal wanneer ik iets doe. Dat heb ik altijd al gehad, ook toen ik nog in loondienst werkte. Natuurlijk heb je wel eens een vergadering of afspraak waar je echt niet onderuit kan. Maar iemand die zegt dat ik vandaag dit moet doen en morgen dat… yek. Daar kan ik niet tegen.

Verder betekent vrijheid dat ik de keuze heb om opdrachten wel of niet aan te nemen. En dat ik kan kiezen om zomaar op een werkdag wat leuks te gaan doen om vervolgens misschien in het weekend een paar uur te werken.

En natuurlijk betekent vrijheid ook financiële vrijheid. Want als het financieel niet goed gaat dan kan je natuurlijk minder makkelijk opdrachten weigeren. En die financiële vrijheid hangt voor mij direct samen met zelfstandigheid. Ik wil niet afhankelijk zijn van anderen en zelf kunnen beslissen wat en hoe…

Hoe zit dat bij jou? Wat zijn jouw belangrijkste passies en drijfveren? Zou je het met me willen delen? Want als ik weet wat je drijft, dan hou ik daarmee rekening bij de onderwerpskeuze van mijn blogs.

Inmiddels ga ik weer een nieuw jaar in als ondernemer. Het waren tot nu toe leerzame jaren. En heel leuke!

Ik blijf mezelf ontwikkelen en leer elke dag bij over de mogelijkheden van online marketing en personal branding. Enorm interessant.

En wat gaat het allemaal snel met de trends en ontwikkelingen! Zo mocht ik het laatste kwartaal van aan de slag als coach en trainer in de Google Digitale Werkplaats pop-up store in Amsterdam. Dat was echt super! Ik heb leuke gesprekken gevoerd met ondernemers, veel waardevolle tips mogen geven en zelf ook weer dingen geleerd.

Verder heb ik afgelopen jaar weer het programma ‘Omzetboost door zichtbaarheid’ gegeven aan een aantal ambitieuze ondernemers. De reacties die ik hierop krijg zijn zo gaaf, ze geven me energie en zorgen ervoor dat ik elke keer aanscherp en nieuwe inzichten toevoeg.

Ik deel graag mijn kennis met je. Dat doe ik in mijn blogs en ook tijdens het telefonische marketinggesprek.

Dit jaar wil ik een nieuw e-book gaan schrijven. Ik wil graag dat dit goed aansluit op jouw behoeften. Zou je me willen doorgeven over welk onderwerp jij meer wilt weten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation