Als je zichtbaar bent met de juiste zoekwoorden word je eerder gevonden

5 tips die je moet lezen over Personal Branding!

TIP 1: Houd persoonlijke zaken gescheiden van zakelijke.

Misschien herken je het wel. Een zakenrelatie kom je opeens op Facebook tegen in een nogal dronken bui. Oei. Dat voelt toch raar. Die serieuze, keihard werkende vakman blijkt ook dronken te kunnen zijn. De volgende keer kijk je toch met andere ogen naar hem. En soms heeft dat nadelige gevolgen voor de samenwerking. Daarom is mijn advies om het zakelijke ook echt zakelijk te houden. Hoe doe je dat?

Zakelijke Facebook pagina (fanpage)

Zit je op Facebook met je bedrijf en heb je ‘vrienden’ in plaats van ‘vind ik leuks’, dan heb je iets verkeerd gedaan met het aanmaken van de pagina. Je bedrijfspagina is een andere dan je persoonlijke pagina. En probeer deze bedrijfspagina ook zakelijk te houden. Deel dus tips over je vakgebied, schrijf over ervaringen met je klanten en plaats foto’s van evenementen die je georganiseerd hebt. Houd alle echt persoonlijke dingen voor je vrienden op je privépagina.

Mag je dan echt NIETS persoonlijks delen? Ja, natuurlijk wel. Als je heel enthousiast bent over iets wat je hebt meegemaakt, of je bent heel boos over iets dat gebeurd is, dan kun je dat delen. Maar doe het niet te vaak. En blijf dicht bij hoe je wilt dat mensen je leren kennen.

Mailadres

Gebruik minimaal 2 e-mailadressen. De eerste is voor je bedrijf, de andere privézaken. Het staat professioneel als je een e-mailadres hebt dat eindigt op @jouwbedrijfsnaam. Werk je zakelijk met @gmail, @hotmail, @hetnet, of @kpn, dan komt dit toch wat minder serieus over. Als je een website hebt, dan heb je ook een e-mailadres dat verwijst naar je website-adres (url). Gebruik dat. En als je het handig vindt om toch gmail of hotmail te gebruiken, dan kun je die koppelen aan je zakelijke mailadres zonder dat je klanten het zien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation