Meer omzet met Personal Branding coach Janke Papa

5 tips om online marketing voor jouw bedrijf te laten werken.

Er bestaan nogal wat misverstanden over online marketing en zichtbaarheid.

Ik hoor soms ondernemers dingen zeggen waarvan ik denk, huh…, hoe kom je erbij? Zo zijn er zelfstandigen die het ‘overdreven’ vinden om zichtbaar te zijn. Ze vinden het ‘opschepperig’ of ze denken dat het alleen werkt voor grote ondernemingen. Maar dat klopt echt niet. Online marketing werkt heel goed voor zelfstandige professionals zoals trainers, coaches en consultants. Als je online marketing op de juiste manier inzet, zal je zien dat klanten jou bellen in plaats van dat je urenlang moet acquireren. Dat is natuurlijk fijn voor je zelfvertrouwen, maar het scheelt je ook nog eens tijd én het levert meer omzet op.

Ik geef je daarom met veel plezier deze 5 tips die je kunt toepassen binnen je onderneming – de eerste stappen richting (betere) online zichtbaarheid.

Tip 1: Zorg dat je gevonden wordt op de juiste zoekwoorden.

Potentiële klanten weten vaak niet dat jíj bestaat. Wel weten ze dat er bepaalde types dienstverleners bestaan. Bijvoorbeeld een loopbaanbegeleider. Men zal dus niet gaan googelen op jouw naam maar wel op de woorden loopbaan begeleiding / loopbaan advies / loopbaan coach. Maar het kan ook zijn dat ze zoeken op ‘hoe vind ik een nieuwe baan?’ ‘hoe zorg ik voor een cv waarmee ik kansen maak?’, ‘sollicitatietips’ et cetera. Vraag eens aan je klant hoe hij/zij bij jou terecht is gekomen en via welke zoekwoorden. Verwerk deze zoekwoorden vervolgens in je webteksten, facebookberichten, LinkedIn-profiel of blog.

PS: Wist je dat google minimaal 300 woorden per websitepagina wil lezen om je interessant te vinden voor de zoekmachinerankings? Hou daarbij de kwaliteit van de inhoud natuurlijk scherp in de gaten; anders haakt je bezoeker direct af.

Tip 2: Kom geregeld bij je doelgroep in beeld

Als een klant behoefte heeft aan jouw type dienstverlening dan is het handig dat hij op dat moment ook weet dat jij bestaat. Laat daarom geregeld wat van je te horen. Heb je bijvoorbeeld een nieuwsbrief? Verstuur dan minimaal 2x per maand een interessant artikel naar je lijst. Zo blijft je top-of-mind. Vergeet niet om deze nieuwsbrief ook als blog op je website en LinkedIn-profiel te plaatsen. Een andere manier om bij je doelgroep in beeld te komen is door regelmatig updates op je sociale media te plaatsen. De frequentie daarvan mag een stuk hoger zijn. Een aantal keer per week (op bijvoorbeeld LinkedIn) of zelfs dag (op bijvoorbeeld Twitter) is hierbij het advies.

Tip 3: Zorg dat je doelgroep zichzelf herkent

Klanten kijken niet naar je website maar gebruíken je website. Ze willen weten of jij in staat bent om hun specifieke probleem op te lossen. Daarom is het belangrijk om te weten wie precies je doelgroep is en wat hun problemen zijn. Op het moment dat ‘iedereen’ je doelgroep is zal ‘niemand’ zichzelf echt herkennen op je website en zal je website je niet veel nieuwe klanten opleveren.

Tip 4: Laat jezelf zien zoals je echt bent

Mensen willen graag weten met wie ze eventueel zaken gaan doen. Ze willen je vast leren kennen. Dus vertel (uitgebreid) wie je bent en waarom je zo graag doet wat je doet. Doe jezelf niet anders voor want uiteindelijk komt dat uit en kan het tegen je werken. Een actuele foto van jezelf is noodzakelijk. Mijn tip is: maximaal 3 jaar oud. En als je een metamorfose hebt gehad, laat dan direct nieuwe foto’s maken zodat klanten je ook ‘in het echt’ herkennen.

Tip 5: Laat anderen vertellen hoe goed je bent in je werk

Klanten willen er graag op vertrouwen dat je goed bent in je werk. Ben jij echt de juiste partij om hun probleem op te lossen? De beste manier is mond-tot-mond reclame; online gaat dat door middel van testimonials van klanten. Vraag je huidige klanten eens of ze je een testimonial willen geven. Nee heb je, ja kun je krijgen. Het zal je echt helpen om prospects net dat laatste zetje te geven.

Als je deze tips toepast, dan leren mensen je kennen, ze leren je te waarderen en te vertrouwen. We noemen dit ook wel de Know – Like – Trust factor. Pas als je die status hebt behaald, zal je zien dat je a) gevonden wordt door je doelgroep en b) dat ze je gaan benaderen.

Wil je meer informatie over hoe jij online marketing in jouw onderneming kunt toepassen?

Ik help je er mee tijdens een gratis marketinggesprek. Tijdens dit telefoongesprek stel ik je een aantal vragen, ik luister naar je verhaal en geef je vervolgens concrete tips die je direct kunt toepassen. Ik geef dit gesprek slechts 4x per maand, dus wacht niet te lang met opgeven via deze link.

Ik zie uit naar ons gesprek!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation