dit moet je kunnen voor betere online zichtbaarheid

Dit moet je kunnen om meer omzet te halen met je bedrijf, zonder dat je veel harder hoeft te werken.

Het valt soms niet mee om zelfstandig ondernemer te zijn. Ik hoor ondernemers zo vaak zeggen: ‘Jeetje… moet ik dát óók nog doen!!! En ik heb het al zo druk!’

Laat ik beginnen met te zeggen dat niets moet. Dat is toch juist zo fijn aan zelfstandige zijn, dat je zelf bepaalt wat wel en niet moet? Ik vind het alleen zo jammer dat veel ondernemers dingen doen die niet absoluut noodzakelijk zijn. Ze zijn hier zo druk mee bezig, dat ze de echt belangrijke dingen laten liggen.

Die valkuil heb ik zelf ook gehad en, eerlijk toegegeven, ik trap er een enkel keertje nog wel eens in. Dan neem ik een opdracht aan, terwijl ik eigenlijk bij voorbaat weet dat die niet zo bij me past. Een opdracht waarvan ik bang ben dat er te veel tijd in gaat zitten, zodat ik te weinig tijd over houd voor dingen die ook moeten gebeuren. En daarnaast slurpt zo’n klus vaak ook nog veel energie. Van die opdracht krijg ik bijna altijd spijt.

Daarom vertel ik je graag wat je volgens mij ‘moet’ doen om op een goede manier meer omzet te halen.

Je ‘moet’:

– Zichtbaar worden
Het begint bij zichtbaar worden voor je doelgroep. Ik zeg ook wel eens ‘je kop boven het maaiveld uitsteken’. Heel eng, maar als je niet zichtbaar bent en niet opvalt, dan weet je doelgroep niet dat je bestaat en zal niemand je benaderen.

– Jezelf zijn
Vervolgens is het belangrijk dat je gewoon jezelf bent. Want als je laat zien wie je écht bent, waarom je doet wat je doet en wat je drijft om dit te doen, dan trek je mensen die dat aanspreekt en daarom voor jou kiezen.

– Focussen
Omdat tijd vaak maar beperkt aanwezig is, adviseer ik je om te focussen op het type opdrachten waar je energie van krijgt. Dit is vaak verbonden aan een type klant. Probeer eens in kaart te brengen wie die ideale klant is en doe alles wat je doet met je focus op die klant.

– Een onweerstaanbaar aanbod hebben
Als je weet wie jouw leukste klant is en je weet wat je het allerliefste doet, kun je een aanbod maken dat perfect matcht. Hierdoor zullen klanten sneller ja zeggen en ben je minder tijd kwijt aan acquisitiegesprekken.

– Je dienst (en dus jezelf) kunnen verkopen
Als je alles bedacht hebt, je bent jezelf, je bent zichtbaar, je weet op wie en wat je gaat focussen en met welk aanbod, dan zal je dit ook nog moeten verkopen. En dat is voor veel ondernemers toch weer een lastig ding. Want het gaat over jou… Dit heeft veelal te maken met de juiste mindset en er zijn handige tips en oefeningen om die te krijgen.

Veel succes met deze 5 ‘moetjes’. Wil je hier meer over weten? Geef je dan op voor een gratis telefonisch marketinggesprek. Tijdens dat gesprek geef ik je graag een paar tips waar je direct mee aan de slag kunt gaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WordPress development door Webstation