Dat zegt mijn vriendin en collega-ondernemer altijd.

Ja, jij hebt makkelijk praten dacht ik dan. Je hebt een unieke expertise, iedereen weet waarvoor ze bij jou moeten zijn, logisch… Maar voor mij was het best lastig om mijn eigen plaats op de markt te veroveren. In het begin vond ik dat niet zo erg. Ik was blij met mijn bedrijf en met de kansen die ik had om zoveel leuke ondernemers te helpen met hun marketingvraagstukken. Maar toch werd ik ook wel eens moedeloos van het lange acquireren zonder zichtbaar resultaat. Daarom ben ik me nog verder gaan specialiseren in mijn expertise.

Inmiddels weet ik dat mijn vriendin gelijk heeft. Ik kom elke week wel één of twee voorbeelden tegen van ondernemers die echt veel kansen laten liggen. De oorzaak kan van alles zijn. Bijvoorbeeld de eigenaar van een middelgroot bedrijf die niet durft te investeren in een nieuwe machine, terwijl hij weet dat zijn omzet enorm zal groeien als hij dat wel zou doen en dat zijn investering binnen twee jaar terugverdiend is. Of de kleine ondernemer die een slecht functionerende werknemer wil vervangen door een topper, maar die bang is voor de procedures die daarvoor nodig zijn en het daarom toch niet doet.

Maar ik denk vooral aan kleine en middelgrote ondernemers die niet weten hoe ze zichzelf moeten presenteren. Die opgaan in de massa in plaats van zich te laten zien. Ze zijn onzichtbaar voor hun prospects en merken dat het maar niet lukt om de omzet te halen die ze wensen. Dat kan echt anders! Maak jezelf zichtbaar met de expertise die je hebt! Focus op dat wat voor jou belangrijk is.

Mensen willen heel graag weten met wie ze zaken doen. In de huidige online wereld gaat het erom dat mensen je leren kennen zoals je bent. Als ze geregeld wat van je expertise gezien hebben (zeven tot negen keer is echt wel nodig) zullen ze je gaan waarderen. Of niet, maar dat is niet erg. Want je houdt die prospects over die goed bij jou passen. Als deze prospects dan ook nog vertrouwen krijgen in jouw kennis dan worden ze klant. Maar, eerst moet je zichtbaar worden. Want als je niet zichtbaar bent dan word je niet gevonden.

Wil je weten hoe jij ook (beter) zichtbaar kunt worden voor je klant? Geef je dan op voor een gratis kennismakingsgesprek.