Het Plan – Marketing en meer…

Het Plan marketing en meer van Janke Papa

Mijn naam is Janke Papa. Na mijn studie bedrijfskunde in Enschede ben ik altijd werkzaam geweest in het marketingvak.
Inmiddels ben ik ruim 20 jaar werkzaam als marketeer. Het is een fantastisch vak; de ontwikkelingen gaan supersnel en er is geen standaardaanpak die voor élke ondernemer werkt. Elke klant is anders. En dat maakt mijn werk ontzettend leuk!
Even kort iets over mijn achtergrond:

Ik ben geboren in Drenthe en opgegroeid in Friesland. In Enschede heb ik technische bedrijfskunde gestudeerd bij wat nu Saxion is. Daar ontdekte ik al snel dat techniek leuk is maar commercie leuker. :-)

Na mijn afstuderen ben ik een jaartje backpackend de wereld over gegaan. Daarna ben ik mijn carrière begonnen als inkoop assistent bij de Bijenkorf en daarna bij Praxis. Hier ontdekte ik het marketingvak, het effect van goede communicatie rondom producten en het belang van branding.

Een goed product in een goede verpakking met duidelijke, leesbare teksten en goede foto’s verkoopt vele malen eenvoudiger en beter dan producten die in een slechte verpakking zitten met amateuristische fotografie.

Na Praxis ging ik aan de slag als productmanager (en daarna als marketingmanager) bij de Fetim Group, een toeleverancier voor de professionele handel en doe-het-zelf bedrijven. Dit bedrijf is sterk in het branden van producten en het maken van concepten. Ik heb hier onder andere diverse concepten gelanceerd. Bijvoorbeeld het concept Solidfloor – houten vloeren voor elke woonstijl. Of het concept FrontsandFronts – gevelproducten van hout, kunststof of cement.

Na ruim 15 jaar in loondienst te hebben gewerkt in diverse marketing- en productmanagementfuncties, kreeg ik in 2010 het plan om de ervaring die ik heb opgedaan, als zelfstandig ondernemer in de praktijk te brengen bij andere bedrijven. ‘Het Plan Marketing en meer’ was geboren. In 2015 kwam daar het bedrijf ‘Het Plan Personal Branding‘ bij.

Wil je meer over mij weten of ben je benieuwd hoe ik jou zou kunnen helpen met je marketing? Neem dan contact met me op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Via deze pagina kan je getuigenissen lezen.