Goede website voor meer klanten online marketing adviesVolgens mij is een goede website een site die doet wat jij wilt dat die doet. Die voor jou werkt.

Als je doel is om nieuwe klanten aan te trekken via de website, dan heb je een andere site nodig dan wanneer je doel is om een mooie portfolio te laten zien aan klanten die je al kennen.

 

Waar moet een goede website aan voldoen?

> Je site moet in alle gevallen herkenbaar zijn als jóúw website. Hij heeft dezelfde look en feel nodig als je visitekaartje, de belettering op je auto en je eventuele bedrijfspand.

> De content (tekst en beeld) moet passen bij jouw kernwaarden. Wil je authentiek zijn, dan gebruik je bijvoorbeeld geen stockfoto’s.

> Jij als ondernemer moet de site mooi vinden, je er thuis voelen en er trots op kunnen zijn.

> Teksten moeten jóúw teksten zijn, copycats (dubbele content) krijgen strafpunten van Google.

> De klant moet snel kunnen vinden wat hij zoekt. Dus je site heeft een goede menustructuur, maar ook een zoekfunctie is nodig.

> De klant moet het vertrouwen krijgen dat hij bij jou op het juiste adres is. Dit vertrouwen geef je door duidelijke uitleg over je product of dienst. Maar ook door getuigenissen/beoordelingen van klanten.

 

Maar wat ik ook heel belangrijk vind, is dat je website nieuwe klanten voor je aantrekt en dus omzet voor je maakt. Om dat te kunnen bereiken, moet je website ook nog:

 

> Snel zijn (in minder dan 5 seconden laden).

> Responsive zijn – dit betekent goed leesbaar op elk formaat scherm.

> Goede ‘call to actions’ hebben.

> Een marketingfunnel hebben die bij jouw bedrijf past.

> Teksten en afbeeldingen hebben die goed door de zoekmachine (Google) worden gevonden. Dit heet SEO (zoekmachineoptimalisatie).

> Landingspagina’s hebben met relevantie.

> Links hebben die je autoriteit laten zien.

> Een koppeling met Google Analytics, waarmee je kunt zien of je doelen worden gehaald.

> Et cetera.

 

Wil je weten hoe jouw website een goede website kan worden die onderdeel is van je hele marketingaanpak?

Geef je dan op voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik kijk graag samen met jou hoe we jouw onderneming beter zichtbaar kunnen maken voor nieuwe klanten.